online leren

De voordelen van e-leren

Flexibiliteit voor cursist en lesgever

E-leren kan overal, op elk moment. Je bent niet afhankelijk van een plaats of tijdstip. Je cursist kiest de passende leervorm. Als lesgever heb je dezelfde flexibiliteit. Je hoeft niet altijd beschikbaar te zijn, maar je kan feedback geven via een online communicatietool of een instructievideo. Dat vereist minder organisatie en minder verplaatsingen. 

Hoge kwaliteit

Meer cursisten bereiken op kortere tijd en met minder organisatie betekent dat je je kan concentreren op de kwaliteit van je opleiding. Schakel je beste lesgevers in om je cursus vorm te geven. Dat biedt de grootste garantie op leerwinst.

Betere leerresultaten

Onderzoek toont aan dat de combinatie van tekst, beeld, audio en video leidt tot betere leerresultaten. Dat gaat verder dan je klassieke powerpoint vervangen. Innoveer en zoek de leermethode die het beste voor jou werkt.

Leren op maat

Met e-leren maak je gemakkelijker cursussen op maat. Bij een klassikale training besteedt elke cursist evenveel tijd aan de cursus. Bij e-leren neemt je cursist er die tijd voor die hij of zij nodig heeft. 

Kies ervoor om je content adaptief te maken. Dat betekent dat je cursisten verschillende leerpaden kunnen volgen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn! Zet bijvoorbeeld een pre-test (een test die je geeft voor de cursus start) in, waarna je je cursist duidelijk maakt wat voor hem of haar zinvol is en wat hij of zij niet meer hoeft te herhalen.

Altijd actueel

Een e-learning houd je gemakkelijk up-to-date. Met een paar klikken pas je de inhoud aan en maak je die meteen beschikbaar. Je cursisten hebben zo altijd toegang tot actuele informatie.

Schaalbaar en goedkoper

Met goede online cursus bereik je veel cursisten. Je bent niet beperkt door, bijvoorbeeld, de grootte van een klaslokaal.

Op lange termijn is e-leren goedkoper. Het vraagt weinig organisatie. De hogere opstartkosten win je terug omdat je je cursus kan hergebruiken.