Online op vaste momenten

Qrios-HR-assistent
Qrios

HR-assistent - diplomaopleiding

HR-assistent
Ritme:
Dagelijks

Dag(en):
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Dagdeel:
Meerdere momenten per week Voormiddag

Studiebelasting: +/- 700 uur
Begindatum:
Einddatum:
Inschrijven tot:

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Beschrijving

Ben je sociaal en communicatief én heb je feeling voor administratie? Waarom beiden niet combineren? De HR-assistent is actief op het gebied van Human Resource Management, ook wel HR of personeelszaken genoemd. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de personeelsafdeling vlekkeloos verlopen en je bent het aanspreekpunt voor medewerkers.

Instapvoorwaarden

Geen voorkennis vereist

Wat leer ik in deze cursus?

Het takenpakket van HR-assistenten kan zeer divers van aard zijn en verschilt van bedrijf tot bedrijf en van de omvang van de ondernemingen. Medewerkers van de personeelsadministratie houden in opdracht van de HR-manager o.a. personeelsdossiers bij, volgen overplaatsingen en promoties op, registreren (ziekte)verloven, salarissen, kwalificaties en trainingen. Ze beantwoorden personeelsvragen van de medewerkers en begeleiden ze bij de afhandeling van diverse HR-gerelateerde activiteiten.

Een HR-assistent heeft een zeer veelzijdige job, en dus is ook de opleiding zeer divers opgevat en sterk gericht op de praktijk. We besteden uiteraard veel aandacht aan personeels- en loonadministratie. Daarnaast trainen we je digitale skills en zakelijke communicatieve vaardigheden. In functie van het uitoefenen van het beroep trainen we ook je Frans en Engels. Tot slot kan je tijdens je stage in de praktijk omzetten wat je in de lessen geleerd hebt. En misschien start je zo wel je eigen beroepsactieve carrière.