Online op vaste momenten

Qrios-Grafisch-assistent
Qrios

Grafisch assistent - diplomaopleiding

DTP-operator
Ritme:
Dagelijks

Dag(en):
Dinsdag Donderdag

Dagdeel:
Avond Meerdere momenten per week

Studiebelasting: +/- 540 uur
Begindatum:
Einddatum:
Inschrijven tot:

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Beschrijving

Ben je een creatieveling en werk je graag met de computer? Trekt de grafische sector je ook aan als toekomstige werkplek? Dan is de opleiding tot grafisch assistent (DTP-operator) geknipt voor jou.

Instapvoorwaarden

Geen voorkennis vereist

Wat leer ik in deze cursus?

Grafisch assistent (DTP-operator) is een creatieve opleiding die zich richt tot iedereen die grafische ontwerpen wil leren maken die voldoen aan de normen van de hedendaagse vormgeving. We gaan aan de slag met programma’s zoals Adobe Illustrator voor digitaal tekenen, Adobe Photoshop voor digitale beeldbewerking en Adobe Indesign voor digitale tekst- en pagina-opmaak. We leren je ontwerpen maken voor logo’s, affiches, brochures, briefpapier, visitekaartjes, verpakkingen, … Van ontwerp tot druktechnische proeven, alle aspecten komen aan bod tijdens deze opleiding. We koppelen theorie aan praktijk met bezoeken aan drukkerijen, reclamebureaus … Je hebt geen grafische voorkennis nodig. Na de opleiding kan je aan de slag met programma’s die in de grafische sector gebruikt worden. Deze opleiding kan ook als een opstap beschouwd worden voor opleidingen in het hoger onderwijs. 

De beroepsopleiding Grafisch assistent bestaat uit 9 modules die je drukklare documenten leren ontwerpen en aanmaken.

Voor deze opleiding hoef je niet uit je kot! Alle modules worden aangeboden in een digitaal pakket dat je thuis op je eigen tempo en op het moment dat je zelf verkiest kan verwerken. Natuurlijk maken we hierover een aantal concrete afspraken!